SOS Børnebyerne på DGI Landsstævne – “vi fik et tilbud vi ikke kunne sige nej til”

35

Mange idrætsforeninger lagde billet ind på en frivillig opgave til DGI Landsstævne sidste weekend. Som frivillige tjener de penge ind til deres foreninger, samt får en oplevelse for livet -det er ikke hver dag at Aalborg er vært ved så stor en event.

 

Men hvad med de sociale foreninger? Kan de også være frivillige til en idrætsevent?

Det kunne SOS Børnebyerne Lokalgruppe i Aalborg, de deltog som frivillige til DGI Landsstævne 2017. De var 8 frivillige, der i alt havde 13 vagter på 4 timer hver. Med sig fik de 2080 kr. til børn i Laos og Cambodja, og ikke mindst en positiv oplevelse i det frivillige fællesskab blandt idrætsforeningerne.

Læs om deres oplevelse her:

Vi har (SOS Børnebyerne Lokalgruppe) tre arbejdsområder; hvervning af nye faddere til nødlidende børn i hele verden, indtjening af midler til projekter i Laos og Cambodja og udbredelse af kendskabet til SOS Børnebyerne.

Landsstævnet var en oplagt mulighed for at opnå vores tre arbejdsområder og på vores gruppemøde talte vi om at få en stand, hvor vi kunne sælge forfriskninger. Det viste sig dog, at al den slags styrede DGI selv. Vi kunne muligvis blive guider i byen, med det løb ud i sandet”.

Netværk på tværs af foreninger

I vores netværk er Aalborg Flyers Floorball, som tidligere har ladet os have en stand ved Kidz Liga m.m. Deres formand, Peter Wulff skulle være teamleder for DGI´s brug af Tornhøjhallen og indkvartering af DGI landsstævnedeltagere på skolen.

Normalt er de 6 idrætsforeninger, der samarbejder i TSM (Tornhøj Sport og Motion), men sammenfald med Nibefestival og andre omstændigheder gjorde, at der kun var 3 idrætsforeninger tilbage til at løfte indkvartering og morgenmad på skolen.

Vi fik et tilbud, vi næsten ikke kunne sige nej tak til: Hvis vi havde lyst, måtte vi, under ledelse af Karen Wulff stille med 6 morgenmads-frivillige torsdag til søndag kl. 6 – 10- Derudover fik vi særbehandling og tilladelse til at servere i vores egne logo-trøjer, opstille roll-ups og lægge en mindre folder i en af dagenes “lunch to go”- poser.

På Det følgende gruppemøde i Lokalgruppen viste det sig at 8 havde lyst til at tage en vagt fra 1 op til 4 af dagene. Det var ikke helt nok til jobbet, men Peter Wulff fandt de nødvendige frivillige i de to andre idrætsforeninger.

Oplevelsen af at være frivillig under stævnet

Arbejdet bestod i at stille maden frem på to lange borde, 2 sluser. Al mad var emballeret undtagen brødet, som vi iført handsker rakte over. To frivillige stod bag hver sluse og de sidste 2 stod ved udgangen for at modtage affald og bakker, samt udlevere “lunch to go”-poserne med brød og koldt vand til de idrætsudøvere, der havde billet til lunch.

Bortset fra at vækkeuret ringede tidligt om morgenen før kl. 5, så er det kun rigtig godt at sige om vort møde med idrætsverdenen. For fælleskabets skyld var det dejligt at dele vagt med en fra idrætsforeningerne. Der var god og hyggelig stemning og arbejdet var ikke belastende. Lørdag morgen var der tid til megen hyggesnak, den første time kom der kun 2 landsstævnedeltagere for at spise. Siden var der jævn tilstrømning. Efter serveringen blev der ryddet væk og så sætte alle sig sammen, dagvagterne fra skolen og morgenmadsholdet/TMS frivillige og SOS frivillige for at få lidt brunch og runde af.

Hvad fik vi ud af det?

Vore tre arbejdsområder, som er nævnt først i indslaget, blev opfyldt (hvervning, midler og synlighed). DGI gav 40,- kr. i timen til den forening den frivillige kom fra, så det blev til 13 vagter á 4 timer til 40,- kr. = 2080 kr.

Det er mange penge for børn i Laos og Cambodja.

/Tak til Kirsten fra SOS Børnebyerne Lokalgruppe for at dele deres oplevelse.