Tour De Chambre i De Frivilliges Hus

92

Halløjsa gode folk, velkommen til kontoret for enden af gangen.

Her er rodet og hyggeligt og altid en åben dør. Så kig ind hvis du er i huset. Bjarne – som jeg deler kontor med – og jeg selv, er altid interesseret i at høre, hvad der gemmer sig af gode historier og besværligheder derude i Aalborgs altid spirende og mangfoldige foreningsliv.

Fortæl lidt om dig selv, Charlotte…

Jeg hedder Charlotte Meng Kristensen og er souschef her i De Frivilliges Hus. Jeg har været i huset i så mange år, at jeg godt tør sige, at jeg er ved at være lidt af en specialist i frivillighed.

Når jeg har fri, holder jeg i særdeleshed af ridning på islandsk hest og af at skrive. For tiden er det noveller jeg arbejder på. Jeg kan også godt lide at gå en tur i skoven med min hund. Havearbejde, madlavning, roman- og avislæsning er det efter min mening også godt at bruge fritiden på

Har du tid til at være frivillig?

Ja, jeg er frivillig i den lokale biograf, hvor jeg sælger billetter, samt frivillig i redaktionen af et lokalt kulturblad.

“Når jeg bliver gammel – og min hensigt er ikke at stoppe med at arbejde før jeg bliver virkelig gammel – så vil jeg være frivillig i en masse foreninger…”

…for der er så mange gode steder, hvor man kan møde fantastiske mennesker og være med i nogle gode fællesskaber, både her i Aalborg og i Skørping hvor jeg bor.

Det er en del af mig. Jeg har været frivillig siden jeg som barn var medstifter af en lokal rideklub, hvor vi bl.a. arrangerede små ridestævner for de lokale børneryttere i Mørke, på Djursland, hvor jeg er vokset op. Som ung lavede jeg en biografklub på den højskole hvor jeg gik, og som voksen har jeg i omkring 20 år været hyper-frivillig i biografbranchen. Heraf 15 år som frivillig biografdirektør i et tremands-team. Jeg har for nylig været frivillig i en genbrugsboghandel, og jeg er frivillig og bruger af et lokalt forfatterværksted.

Derudover har jeg selvfølgelig været i forældreråd og den slags, som man som forældre med børn i skolen, på skift melder sig til.

Hvordan ser din arbejdsdag ud?

Jeg har nok verdens bedste arbejde, og mandag er for mig en lige så dejlig dag som fredag. Det er fordi den frivillige verden er så fuld af indre motivation og overskud. Alle de mennesker vi møder har noget på hjertet og er engagerede. Det er meget stimulerende.

Min dagligdag er til dels stående ved computeren, hvor jeg f.eks. skriver referater af- og indkalder til – netværksmøder for foreningerne. Så er der gerne et eller to møder på en dag. Det kan f.eks. være et møde om planlægning af næste Synlighedsdag eller Sindets Dag. Det er altid spændende at mødes med folk, individuelt eller i grupper og være med til at få arrangementer og begivenheder til at finde sted.

Hvad er De Frivilliges Hus bedste tilbud til foreningerne ifølge dig?

“Noget af det som jeg synes er helt særligt ved det vi tilbyder i De Frivilliges Hus er at facilitere spændende og levende møder, f.eks. mellem ansatte og frivillige i en organisation.”

Vi har efterhånden en masse gode metoder og redskaber til at få den gode dialog i gang og få hørt alles stemmer. Læring i fællesskab er en dejlig specialitet, som jeg vil fremhæve.

Ikke som enhver arbejdsplads – her er plads til det farverige indslag

I De Frivilliges Hus kan vi godt lide gode festlige og farverige arrangementer, vi lavede f.eks. et samarbejde med Aalborg Racing Arena, og foreningsfolkene kom med festlige hatte på og kørte ponyløb mod hinanden. Fordi jeg er vant til heste vandt min pony (hehe) og på den måde fik vi selv det æresdækken, hvor der stod De Frivilliges Hus på.

Jeg synes også det var sjovt at lave vores kunstkalender projekt, hvor lokale kunstnere malede et maleri til en bestemt forening, og vi lavede nye synliggørelsesprodukter ud af malerierne, bl.a. en fødselsdagskalender. Vi arrangerende maleriudstillinger flere steder i kommunen og endte med at holde en vellykket auktion over malerierne – mange af dem hænger stadig som plakater og pryder husets vægge.

De sidste ord?

Du er altid velkommen til at komme på besøg og opleve huset. Vi står klar til at hjælpe din forening eller dig, som gerne vil være frivillig.