Byrådspolitikere i praktik som frivillig

626

I uge 17, 18 og 19 tager Aalborg-politikere i praktik for at lære mere om det store arbejde, som frivillige udfører rundt omkring i hele Aalborg Kommune. Praktikken skal være med til sætte fokus på de frivilliges indsats og betydning i byen.

 

Det er Aalborg Frivilligråd, der inviterer Aalborgs byrådspolitikere i praktik som frivillig hos 8 af Aalborgs frivillige sociale foreninger og klubber i uge 17, 18 og 19. Politikerne skal bl.a. hjælpe til i en café for flygtninge og yde omsorgsarbejde på byens væresteder/varmestuer.

 

Rådmand Mai-Britt Iversen skal i praktik som frivillig hos Kræftens Bekæmpelse, rådmand Mads Duedahl skal i praktik hos Kildehuset (et hus for mennesker, der er ramt af psykisk sygdom), rådmand Tina French Nielsen skal i praktik på Café Parasollen og rådmand Lasse Olsen skal i praktik hos FrivilligAalborg/Park Café (Dansk Flygtningehjælp). Derudover skal 4 andre af Aalborgs byrådspolitikere i praktik hos foreningerne: Børns Voksenvenner, Natteravnene, Røde Kors Nibe og Røde Kors Nørklerne.

 

  • Rådmand Mai-Britt Iversen (A) i praktik hos Kræftens Bekæmpelse.
  • Rådmand Mads Duedahl (V) i praktik hos Kildehuset.
  • Rådmand Lasse Olsen (Ø) i praktik hos FrivilligAalborg/Park Café.
  • Rådmand Tina French Nielsen (V) i praktik hos Café Parasollen.
  • Viceborgmester Daniel Nyboe Andersen (B) i praktik hos Natteravnene
  • Viceborgmester Mads Sølver Pedersen (V) i praktik hos Børns Voksenvenner
  • Hans Thorup (V) i praktik hos Røde Kors Nibe
  • Lasse Frimand Jensen (A) i praktik hos Røde Kors Nørklerne på Fremtiden Plejehjem

 

Praktikopholdet giver politikerne en god mulighed for at snuse til og få indsigt i flere foreningsaspekter og arbejdsopgaver. Det giver dem samtidig lejlighed til at møde og komme i dialog med dem, der får gavn af frivilligheden og få et bedre indblik i den frivillige verden og foreningsarbejdets betydning for brugernes livskvalitet.

Foreningerne får mulighed for at vise de lokale byrådspolitikere i Aalborg, hvor vigtigt det frivillige arbejde, de udfører er.

Praktikopholdet skaber ofte en gensidig forståelse mellem parterne og er samtidig en fin mulighed for at synliggøre foreningernes arbejde overfor politikerne.

 

Det er en mangeårig tradition, at Aalborg Frivilligråd arrangerer ”politiker i praktik”. Tilbagemeldingerne har altid været meget positive fra både de deltagende foreninger og politikere. Aalborg Frivilligråd gentager derfor succesen med politikerpraktik her i foråret 2017.

 

Politiker i praktik

I 2014 var Daniel Nyboe Andersen i praktik hos foreningen Børns Voksenvenner. Når politiker i praktik gentages i foråret 2017 besøger han Natteravnene i Aalborg.