Forside Bliv frivillig Dansk Folkehjælp

Dansk Folkehjælp

Dansk Folkehjælp er en humanitær organisation, som yder nødhjælp og langsigtet bistand til udsatte grupper lokalt, nationalt og internationalt.

Indsatsen hos Dansk Folkehjælp er baseret på frivillig arbejdskraft og der arbejdes ud fra en række opstillede formål. Dansk Folkehjælp arbejder med tre hovedområder: Frivilligt socialt arbejde, forebyggelse og førstehjælp, og en international indsats.

https://www.folkehjaelp.dk

 

Frivilligt socialt arbejde

Der er tusinder af socialt og økonomisk dårligt stillede børnefamilier i Danmark – dem prøver Dansk Folkehjælp at hjælpe, så de kan holde juleaften, konfirmation oeller kan komme på ferie.

Forebyggelse og førstehjælp

Mange ulykker ender med dødelig udgang eller med alvorlige varige mén, fordi den tilskadekomne ikke modtager den korrekte livreddende førstehjælp i de livsvigtige minutter, der går inden den professionelle hjælp når frem. Blot få minutters manglende ilt til hjernen kan give uoprettelig og varige skader.

Arbejdet ude i verden i fattige lande

  • genopbygningen, der kommer efter den mest akutte nødhjælpsindsats (senest i Haiti)
  • træning og uddannelse, der skal ’skaffe brød på bordet,’ som vi har gjort i Uganda og gør i Sydafrika.
  • skolebyggeri i Afghanistan for at sikre unge et fundament for fremtiden
  • sundhed som fx forbedring af vand og sanitet i Tanzania.
  • sociale og psykosocial aktiviteter som fx hjælp til forældreløse børn i Sydafrika
  • støtte til udvikling af civilsamfund, fattige og udsatte grupper forstår deres rettigheder og bliver stærkere ved at stå sammen. Vi arbejder med fortalervirksomhed og er med til at udvikle lokale organisationer.

 

Dansk Folkehjælp

Tlf: 70 220 230

 

Exit mobile version