Det Kærlige Måltid

829

Måltider til sygdomsramte familier. Efter amerikansk forbillede har Charlotte Thyberg skabt et velgørenhedsprojekt, hvor unge frivillige laver sund, farverig og nærende mad til mennesker, der er midlertidigt i krise på grund af sygdom eller død.  Projektet hedder “Det Kærlige Måltid” og maden bliver tilberedt af unge frivillige i samarbejde med en uddannet kok. Målet er, at en femtedel af de frivillige skal rekrutteres blandt unge, der selv har haft det svært i livet.

Når en familie rammes af alvorlig sygdom eller pludselig død, har de oftest ikke overskud til at købe ind eller til at tilberede ordentlige måltider.

Idéen til Det Kærlige Måltid fik Charlotte Thyberg på en rejse til USA i 2017. Der hedder konceptet “Ceres Community Project” og er stiftet af Cathryn Couch for 12 år siden. Charlotte Thyberg er den første, der prøver kræfter med konceptet uden for USA. I første omgang har hun startet projektet op i Aarhus, men på længere sigt er det målet at oprette afdelinger af Det Kærlige Måltid i de største danske byer.

Se mere her