Fundraising

Har I flere gode ideer til aktiviteter og initiativer, end I har kroner?

Der findes mange muligheder, når det kommer til fundraising. Nedenfor har vi samlet et lille udvalg af muligheder for finansiering og gode sider til at søge midler, få overblik eller finde guides. Det er langt fra alt, der er dækket, og fordi der er så mange muligheder, kan det være svært at gennemskue, hvor man skal starte. Derfor opfordrer vi altid til at søge hjælp og vejledning hos os.

Få hjælp til fundraising

Er i faret vild i fundraising junglen? Ved I ikke hvor I skal starte eller er I gået i stå i processen?

De Frivilliges Hus tilbyder rådgivning og vejleder jer mere end gerne, i hvordan I kan finansiere jeres foreningsaktiviteter. Vi kan for eksempel hjælpe med:

  • Kortlægning af forskellige måder at tjene penge som forening
  • Overblik over støttemuligheder og vigtige ansøgningsfrister
  • Sparring til idé- eller projektudvikling og projektplanlægning
  • Identificering af mulige samarbejdspartnere
  • Sparring på ansøgninger
  • Udarbejdelse af projektbeskrivelse og budget

Kontakt os, hvis I har brug for sparring og rådgivning i fundraisingsprocessen – uanset om det handler om små arrangementer, driftsmidler eller større projekter.

Guider om fundraising

Center for Frivilligt Socialt Arbejde har en række grundige guider til, hvordan I kommer i gang med fundraising. Læs dem her.

Fonde.dk

I Danmark er der en lang række forskellige puljer og fonde/legater, som frivillige sociale foreninger og aktive inden for frivilligt socialt arbejde kan ansøge om midler. På fonde.dk kan I finde lister med forskellige fonde. Her kan man også bruge søgefunktion og søge på specifikke kriterier, for eksempel ansøgningsfrist.

Tilskud til frivilligt socialt arbejde i Aalborg kommune (§18)

Aalborg Kommune giver tilskud til frivilligt socialt arbejde i henhold til servicelovens §18. Tilskud gives både til medlemsforeninger, netværksgrupper, rådgivningsgrupper og brugerråd m.m. samt til selvejende institutioner, der yder service til enkeltforeninger. Den samlede pulje af tilskud til frivilligt socialt arbejde administreres af Forvaltningen for Sundhed og Kultur. Tilskud kan søges én gang årligt, og ansøgningsfristen ligger normalt i slutningen af august . Læs mere her på Aalborg Kommunes hjemmeside.

Hvis du vil vide mere om §18 puljen så kontakt De Frivilliges Hus eller Sundhed og Kultyr i Aalborg Kommune.

Legatbogen

Legatbogen er et gratis register over alle fonde og legater i Danmark. Deres formål er at gøre legatsøgning nemt og effektivt, samt blive det digitale mødested, hvor de bedste ansøgere møder de rigtige finde. Læs mere om Legatbogen på deres hjemmeside, legatbogen.dk.

Fundraising Club

Fundraising Club er en privat fondsdatabase målrettet foreninger, der indeholder tilskudsdatabase, nyheder, ansøgningsfrister, webinarer, guides til at komme i gang med mere. I kan få adgang til Fundraising Club via Aalborg.dk – se mere her.