FrivilligBørs Aalborg d. 14. september

909

Aalborgs første FrivilligBørs – en byttebørs for foreninger, virksomheder og institutioner – afvikles torsdag d. 14. september i AKKC fra 16.00 – 18.00. Vi forventer 300 lokale frivillige foreninger, offentlige institutioner og private virksomheder, der med social bæredygtighed og samskabelse for øje, kan finde nye ressourcer, viden og kompetencer på tværs af hinanden på ægte børs facon.

Eftermiddagen bliver afsluttet med en festmiddag i Papegøjehaven for 200 af deltagerne (først-til-mølle-princippet) kl. 18.00 – 20.30.

 Det særlige ved FrivilligBørs er, at alle deltagere skal tilbyde noget og efterspørger noget – uden beregning.

 Som privat virksomhed kan du f.eks. tilbyde at låne et lokale ud, donere dit overskudsmateriale eller brugt elektronik. Det kan også være at du vil ”låne” nogle medarbejdere ud til en god sag eller holde oplæg om lige dén kompetence/viden, I udmærker jer på. Du kan til gengæld efterspørge at en spejderforening arrangerer teambuilding øvelser til jeres næste personalearrangement eller at sygdomsforeninger kommer og deler ud af deres viden, målrettet HR-afdelingen. I kan også efterspørge samarbejde om at afholde et større event eller måske adgang til naboskolens gymnastiksal.

 Som forening kan du f.eks. tilbyde at låne din popcornmaskine og andre redskaber ud, de gange du ikke selv skal bruge dem. Det kan også være at man som forening kan rådgive institutioner og virksomheder om motiveret ledelse og team-effektivitet. Som stor forening har man måske også gjort sig gode erfaringer med kampagne og rekruttering, som kunne tilbydes som workshop for andre. Til gengæld kan man efterspørge overskudsmøbler til klubhuset, samarbejde om større events, rådgivning fra f.eks. revisorfirmaer eller IT/Online mediehuse… m.m.

 Som institution kan du f.eks. tilbyde at udlåne alle de faciliteter, redskaber m.m. ud, man har liggende, når det ikke bruges – f.eks. en skole kan tilbyde at låne deres go-karts ud i en sommerferie til foreninger med fokus på børn og unge. Som institution kan du også efterspørge at få temadage i samarbejde med andre. Sundhedsforeningerne kunne komme ud på skoler eller plejehjem og undervise i kost, motion og eller klippe hjerter/undervise i førstehjælp.

 Mulighederne er mange og de findes på kryds og tværs – flere eksempler kan bl.a. findes på hjemmesiden her: www.frivilligboersaalborg.dk. På siden finder du også videoer fra Aarhus og Ikast-Brande, som har haft succes med FrivilligBørs-konceptet siden 2013.

 

Mads Duedahl har lavet en lille opfordring til at deltage på FrivilligBørs Aalborg, den findes også på. http://frivilligboersaalborg.dk/. På hjemmesiden finder du også de 3 invitationer til Børsen målrettet de tre aktører, foreninger, virksomheder og institutioner.

 FrivilligBørs 1