Frivillige ildsjæle fra Aalborg til havefest hos Regentparret

1034
Tove Pedersen, der arbejder i De Frivilliges Hus i Aalborg, har sammen med flere andre frivillige ildsjæle fra Aalborg været til haveselskab for Det Frivillige Danmark på Fredensborg, hvor hun bl.a. fik lejlighed til at hilse på Kronprinsesse Mary.
Tove var udpeget af Aalborg Kommune for hendes mangeårige frivillige arbejde i Kræftens Bekæmpelse. Over 800 mennesker, der bruger deres fritid på frivilligt arbejde inden for social- og sundhedsområdet, patientorganisationer, spejdere og sport, har været til royalt sommer haveselskab for Det Frivillige Danmark på Fredensborg Slot. Regentparret ønskede med haveselskabet at anerkende, at så mange danskere yder en frivillig indsats til gavn for det danske samfund. Ved haveselskabet deltog fra den kongelige familie Regentparret, Kronprinsparret, Prins Joachim og Prinsesse Marie samt Prinsesse Benedikte Blandt gæsterne til det royale haveselskab var der flere frivillige ildsjæle fra Aalborg Kommune.
Tove Pedersen var udpeget af Aalborg Kommune for hendes mangeårige frivillige arbejde i Kræftens Bekæmpelse. Hun er formand for lokalafdelingen i Hals og er derudover medlem af hovedbestyrelsen. Jan Karkov Sørensen var ligeledes udpeget af Aalborg Kommune for hans mangeårige frivillige arbejde i Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg, hvor han er formand. Derudover deltog yderligere seks frivillige ildsjæle fra Aalborg Kommune i festen. Birgit Sohn Christensen formand for Nibe Røde Kors afdeling, Dorte Hinzmann fra Diabetesforeningen, Mathilde Sofie Støve Nilesen fra Kræftens Bekæmpelse, Inger Margrethe Germer frivillig i Gigtforeningens Aalborg-kreds, Britta Nielsen formand for den nordjyske afdeling af Osteoporoseforeningen og Aase Jacobsen fra Dansk Flygtningehjælp.
Tove Pedersen fortæller: ”Det er en stor ære, og jeg er meget glad og stolt over valget, som jeg tager som udtryk for, at jeg med mit frivillige arbejde i Kræftens Bekæmpelse i Aalborg Kommune er med til at gøre en forskel. Hele arrangementet var en stor oplevelse – den kongelige familie, alle de mange forskellige frivillige, både kendte og vi almindelige frivillige, omgivelserne, maden osv. Det var frivillige fra hele spektret af frivilligt arbejde, der var inviteret, så der var en del i uniform, trøjer eller jakker. Vi fra Kræftens Bekæmpelse bar alle en nål med Kræftens Bekæmpelses logo. Prikken over i’et i hele arrangementet for mig var, da jeg sammen med 4 andre fra Kræftens Bekæmpelse fik lejlighed til at hilse på kronprinsesse Mary og fortælle om vores arbejde. Kronprinsessen er projektor for ”Skru ned for solen”, som vi jo netop i Aalborg Kommune har meget fokus på. Vi fik også fortalt om den nye gruppe for unge frivillige i Kræftens Bekæmpelse. Kronprinsessen lyttede meget interesseret, og man kunne tydeligt mærke, at kronprinsessen kender til Kræftens Bekæmpelses arbejde. Til slut spillede to gardere ”Tappenstreg” som tegn til, at festen var slut”. Læs flere personlige beretninger fra havefesten fra Aalborgs frivillige her www.aalborgfrivilligraad.dk