Bliv frivillig

Søger du frivilligt arbejde i Aalborg? Så er du kommet til det rette sted. Find inspiration til, hvordan du kommer i gang med frivilligt arbejde. Mulighederne er mange, uanset om du er interesseret i at gøre en forskel for børn, unge, voksne eller ældre, der for eksempel oplever ensomhed, mistrivsel, misbrug, vold, psykisk eller fysisk sygdom eller noget helt andet.

Sådan finder du frivilligt arbejde…

Kig på Frivilligjob.dk

 

På jobportalen for frivilligt arbejde finder du opslag med konkrete frivilligjobs i lokale foreninger. Brug søgefunktionerne og filtrer blandt de mange muligheder.

Kontakt en forening

 

Har du allerede en bestemt forening eller organisation i tankerne, kan du altid kontakte dem direkte og høre om mulighederne for at blive frivillig.

Mød foreninger

 

De Frivilliges Hus afholder gratis inspirationsaftener og Frivilligmarked, hvor du kan møde forskellige foreninger og høre mere om frivilligt arbejde. Få besked om arrangementer i vores nyhedsbrev.

Godt at vide

Du kan gribe det an på flere måder. Du kan finde en organisation, der arbejder for en sag, som interesserer dig, du kan gå efter en arbejdsopgave, som du gerne vil løse eller du kan vælge et fællesskab, du gerne vil være en del af. Du kan også kigge på Frivilligjob.dk og blive inspireret af de mange muligheder, der er. Kontakt eventuelt foreningen eller frivilliggruppen, hvis du har brug for yderligere information. Giv ikke op, hvis du ikke får svar med det samme, det er ofte frivillige, der besvarer henvendelser. Og så er der ikke andet for end at kaste dig ud i at være frivillig. Prøv det af.

Antallet af timer varierer. Nogle foreninger kræver en ugentlig eller månedlig forpligtelse, men de fleste tilbyder fleksible muligheder. Derfor kan frivilligt arbejde typisk tilpasses din hverdag. Aftal  fra start med foreningen, hvor meget tid du kan afsætte.

Når du har fundet en organisation eller forening, du vil være frivillig i, kan du henvende dig til dem ved at skrive en mail eller ringe. Foreningen vil derefter fortælle dig, hvordan du kommer i gang som frivillig, og hvordan opstarten forløber. Hav tålmodighed, hvis du ikke får svar med det samme – de er frivillige.

Langt de fleste frivilligjobs har ingen krav om særlig erfaring eller uddannelse. Frivilligt arbejde kræver engagement, og så får du oplæring eller kurser i det, opgaven ellers kræver. Det betyder også, at du ikke behøver vide alt på forhånd. Nogle frivilligjobs kræver specifik livserfaring eller erhvervserfaring, såsom økonomisk rådgivning eller terapi.

De fleste steder kan man være frivillig uden at man er medlem. Nogle foreninger kræver det, men er typisk meget billige. Et medlemskab kan for eksempel koste 150 kroner årligt – find det på foreningens hjemmeside eller spørg. De fleste foreninger og frivilliggrupper dækker transportudgifter, mad eller andre små udgifter i forbindelse med det frivillige arbejde.

Ja, du kan godt være frivillig som ledig eller førtidspensionist. Hvis du er ledig, må det ikke påvirke din jobsøgning. Kontakt os i De Frivilliges Hus, hvis du er i tvivl om reglerne – og så er det altid en god ide at kontakte din a-kasse eller rådgiver, inden du starter, så du ikke kommer i klemme.

Lær noget nyt: Frivilligt arbejde giver dig chancen for at få nye kompetencer, erfaring og et nyt perspektiv.

Styrk dit CV: Det kan styrke dit CV at skrive dit frivillige arbejde på, eksempelvis fordi det viser engagement. I nogle foreninger kan du også få et diplom eller en udtalelse.

Brug dine kompetencer: Frivillighed giver mulighed for at bruge dine kompetencer i en ny situation og til gavn for både dig selv og andre.

Fællesskab: Dit engagement i et fællesskab udvider dit netværk og kan føre til nye venskaber og relationer. Her kan du møde mennesker med samme interesse, værdier eller livserfaring – eller mennesker der kommer fra noget helt andet, men som du alligevel kan relatere til gennem fællesskabet.

Gør en forskel: Som frivillig gør du en forskel gennem din tilstedeværelse og dit bidrag. Det giver gode oplevelser til rygsækken og en følelse af mening.

God energi: Frivilligt arbejde er for alle og kræver ikke et særligt overskud. At være sammen med andre og gøre noget sammen, hvad enten man er sammen om en aktivitet, løser en opgave eller dyrker en interesse, gør os godt og giver ny energi.

Frivilligt arbejde er en aktivitet eller arbejde, der er ulønnet og udføres frivilligt. Indsatsen skal være til gavn for andre end én selv og ens familie. Frivilligt socialt arbejde sigter mod at øge menneskers trivsel og velfærd. Det kan være børn og unge såvel som voksne eller ældre, der for eksempel oplever ensomhed, mistrivsel, misbrug, vold, psykisk eller fysisk sygdom. Det kan også være målrettet pårørende, flygtninge eller mennesker med handicap.

Mød lokale frivillige

Avin
Frivillig i Dansk Flygtningehjælp

”Det motiverer mig at være frivillig, fordi jeg lærer så mange nye mennesker og kulturer at kende. Jeg har valgt at være frivillig i Dansk Flygtningehjælp, fordi jeg selv er flygtning og ved hvor svært det er at komme til et nyt land. Jeg er glad for at kunne være der for andre mennesker, og så er det fællesskab, vi har i foreningen, det bedste.”

Lasse
Frivillig i LGBT+ Danmark

”Det bedste for mig ved at være frivillig er at kunne ses som venner med de andre frivillige uden for vores arrangementer. Personligt vil jeg også rigtig gerne arbejde med mennesker og gøre noget for andre.”

Birgit
Frivillig i Red Barnet

”Når man går fra arbejdsmarkedet, er det jo rigtig dejligt, at man fortsat kan bruge sine kompetencer og sine erfaringer i frivilligt arbejde. Det betyder noget, at der er andre der bliver glade for det, man gør. Det giver værdi. Så bliver det frivillige fællesskab jo også helt specielt, fordi man har det tilfælles, at man ønsker at gøre noget for andre.”

opslag lige nu

Vent venligst, henter data...

Få personlig vejledning

Er du i tvivl om, hvor det rette frivilligjob er for dig? Book en personlig samtale, så vejleder vi dig ud fra dine ønsker og behov.