Portræt af en frivillig – Karin fra Red Barnet

1650

Navn: Karin Svangren, 55 år

Beskæftigelse: Bogholder

Hvor er du frivillig? (Hvad er det for et sted? – hvorfor er det et særligt sted for dig?)

Jeg er frivillig i Red Barnet. Jeg er den ene af to butiksledere i Red Barnets nye genbrugsbutik for børn i Aalborg. Lige nu ligger vi i forhandlinger om et centralt beliggende lokale i Aalborg C.

Jeg har været frivillig i Red Barnet i de seneste tre år. Nu er jeg flyttet til Aalborg og næsten samtidig med, søgte Red Barnet butiksledere. Jeg vidste med det samme, at det lige var mig, og jeg var heldig at få lov at være med. Red Barnet er en meget professionel organisation, som både arbejder for børn lokalt, på landsplan og internationalt. De står altid på barnets side og gør en stor indsats og forskel for mange børn.

Hvorfor er du frivillig?

Jeg er frivillig, fordi det er meningsfuldt at gøre en indsats sammen med andre frivillige for at hjælpe udsatte børn. Det tager noget af ens fritid at være frivillig, men den respons og de gode oplevelser man får til gengæld, opvejer det mange gange og det er det hele værd.

Hvad er det bedste ved at være frivillig?

Det bedste ved at være frivillig er at komme op af sofaen, møde andre friske frivillige og arbejde sammen, for at nå et mål. Det giver så meget energi og livsglæde.

Hvad er den største udfordring som frivillig?

Den største udfordring ved at være frivillig kan være at slippe det frivillige arbejde. Jeg bliver hurtigt helt opslugt af det, og bruger alt for meget tid på det. Jeg kan altid lige finde på lidt mere at lave.

Hvilket råd vil du give andre frivillige?

Mit råd til andre frivillige skal være, at de skal springe ud i det. De skal gøre det for deres egen skyld og de skal være positive over for de andre frivillige. Det er ikke alle, der har lyst/mulighed for at bidrage lige meget, men alle bidrag er lige vigtige.

Kontakt Red Barnets genbrugsbutik her: genbrugaalborg@redbarnet.dk