Højdepunkter fra Frivilligmarked i Aalborg

779

Lørdag d. 10. juni blev der for 22. gang afviklet Frivilligmarked i Aalborg. På Gammeltorv kunne Aalborgs borgere møde hele 36 frivillige sociale foreninger i to store tipier. Aalborgenserne kunne bl.a. møde foreningerne Børns Voksenvenner, Amnesty International, Fødselsdagskompagniet, Depressionsforeningen, Asylforum, Mandecentret, Natteravnene, Red Barnet og Ventilen Aalborg.

 

Mange benyttede dagen til at høre mere om frivilligt socialt arbejde og få en snak med foreningerne om deres arbejde og hjælpetilbud, ligesom en del valgte at høre nærmere om mulighederne for at blive frivillig og gøre noget godt for andre.

De Frivilliges Hus og de sociale foreninger havde sørget for gratis kaffe og kage til de mange besøgende, der dagen igennem lagde vejen forbi et solbeskinnet Frivilligmarked.

 

Frivilligmarkedet bød på glad folkemusik ved bandet Heinz K & Rold Dolls og Bettina Poulsen, daglig leder ved Barnets Blå Hus i Aalborg, holdt markedets festtale om frivillighed.

Traditionen tro blev Aalborg Børne- og Ungdomspris på 25.000 kr. uddelt ved Frivilligmarkedet. Rådmand Tina French Nielsen uddelte prisen, der i år gik til FDF Aalborg 8 Nørre Tranders-kreds. De fik prisen for deres imponerende indsats til glæde og gavn for børn og unge i Aalborg Øst.

 

Præmien for årets flotteste stand gik til Kirkens Korshær i Aalborg, der via deres familiearbejde gør en forskel for udsatte familier i Aalborg. De tilbyder bl.a. rådgivning, støtte og samtaler, netværksskabende aktiviteter, tøjhjælp og julehjælp til børnefamilier, fællesspisning og hyggeligt samvær, ferielejre, weekendture og udflugter for børn og voksne.

 

FM 2017 - Kirkens Korshær