Hvordan medinddrager man børn i sorgen? Kom til foredrag med Jes Dige d. 5. november

865

Lokalkreds Nordjylland og Forældreforeningen – Vi har mistet et barn inviterer til foredrag med Jes Dige søndag d. 5. november 2017, kl. 14.00 – 16.00.

Hvor: Hasseris Kirkes Krypt, Thorsens Alle 2, 9000 Aalborg

Gratis entre – alle er velkommen!

Jes Dige skriver om foredraget:

Når et menneske rammes af alvorlig sygdom eller dør, rammer det hele familien.

Når et barn bliver ramt af alvorlig sygdom eller dør, rammer det i særlig grad familien, og måske især søskende.

For børn kan det være rigtig svært at skulle rumme alle de tanker og følelser, der følger med, når man selv- eller et familiemedlem bliver syg. Uanset hvor gamle børnene er, følger de med i sygdommens udvikling. De forsøger – akkurat som forældrene – at finde den bedste vej i den nye situation og leder efter den bedst mulige løsning.

Forældre er ofte i tvivl om hvordan de skal medinddrage børnene. Der kan opstå tvivl om hvordan man som forældre skal reagere eller håndtere en situation. Mest af alt fordi man ikke har erfaring på området, eller fordi ens eget overskud er minimal i situationen.

Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at reagere på, hverken som barn eller voksen, selvom de fleste af os har en forestilling om hvad der er normalt. Det er meget individuelt, hvordan hver enkelt person i familien reagerer og takler svære følelser.

Det vil være nogle timer der inviterer til dialog med de tilstedeværende og udveksling af mine og jeres erfaringer med børn og deres familier. Se invitation her

 

Kort om Jes Dige Pædagogisk psykologisk konsulent, underviser og foredragsholder

Har gennem 25 år været en fremtrædende karakter inden for arbejdet med børn i sorg. Først gennem sit mangeårige samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, og nu som frontfigur hos Skyggebørn.

Det var Jes, der stod bag oprettelsen og driften af de allerførste samtalegrupper i Danmark.

Jes har medvirket i flere store dokumentarproduktioner, senest i DR1 Dokumentaren “Mor er død – men det taler vi ikke om”, der blev vist i foråret 2016.

Læs mere om Skyggebørn https://skyggeboern.dk/

Der serveres kaffe/te og kage. Af hensyn til kaffen vil tilmelding være rart, men det er ikke en betingelse. 

For yderligere information og tilmelding: Ellen Bæk, nordjylland@efterladte.dk, mobil: 2423 4475