Kursus i natursociale metoder 15. april

345

Har du lyst til at blive klogere på, hvordan man kan facilitere fællesskabende og inkluderende aktiviteter i naturen?

Som en del af projektet “Meningsfulde fællesskaber i naturen” afholder vi et kursus, hvor du får viden og inspiration til udendørs aktiviteter for unge i alderen 16-30 år.

Kurset afholdes lørdag d. 15. april 2023.

På kurset vil du få indblik i natursociale metoder og ikke mindst få mulighed for at afprøve nogle aktiviteter på egen krop.

Formålet er ikke, at du skal være ekspert i naturen, men at du skal inspireres til og føle dig tryg med at arrangere aktiviteter for og med unge med forskellige udfordringer og sårbarheder – i naturen.

Kurset er derfor for dig, der i forvejen er frivillig i en forening eller godt kunne tænke dig at blive det, og synes det kunne være spændende at lave naturaktiviteter for og med sårbare unge.

Kurset kræver ingen særlig forudgående viden eller forudsætninger – og du behøver heller ikke være det store friluftsmenneske. Men måske kan du genkende de positive effekter – fra at gå en tur i skoven, sidde sammen omkring et bål eller mærke forårets første solstråler på ansigtet – fra dig selv, og vil gerne være med til at give andre den samme oplevelse.

I forlængelse af kurset vil deltagere få adgang til et aktivitetskatalog med konkrete og lettilgængelige aktiviteter som kan bruges i unge-fællesskaber, samt grejkasser med alt hvad I skal bruge. Der vil også blive oprettet en netværksgruppe for deltagere, med mulighed for at sparre med hinanden efterfølgende.

Undervisere på kurset vil være Anne-Marie Prahl, biolog og naturvejleder, og Anne Thomsen, Frivilligkonsulent ved De Frivilliges Hus.

Kurset er gratis og med fuld forplejning. Tilmelding via: https://defrivilligeshus.nemtilmeld.dk/54/

Projektet og kurset er støttet af Friluftsrådet.