Nordjyder er mest frivillige

854

40% af danskerne over 16 år deltager i frivilligt arbejde – og det er blandt teenagere og seniorer over 70 år, der er flest frivillige. Det viser tal fra CFSA´s befolkningsundersøgelse 2017.  Derudover viser den nye undersøgelse af danskernes frivillige engagement, at nordjyder er mest frivillige (45%).

Det er særligt seniorer, der tidligere i deres liv har været frivillige, som skruer op for deres frivillige engagement i den tredje alder. Til gengæld er det blandt den yngre del af befolkningen, som ikke har været frivillige inden for de seneste 12 måneder, at vi finder det største potentiale for at øge det frivillige engagement. Her svarer næsten halvdelen, at de ville sige ja til at være frivillige, hvis de blev spurgt direkte.

Hver tredje frivillig er frivillig mere end et sted. Det vil sige, at de er engageret i flere sager og foreninger på samme tid. De frivillige ekvilibrister bruger flere timer end gennemsnittet på deres frivillige engagement. 75% af de frivillige er medlem der, hvor de lægger deres frivillige engagement. Godt halvdelen af de frivillige i Danmark engagerer sig i foreninger eller mærkesager inden for idræts- eller velfærdsområdet.

At være med til at gøre en forskel motiverer 85% af de frivillige. Næsten tre ud af fire fremhæver, at det motiverer dem, at det frivillige arbejde er sjovt, og at de er en del af et socialt fællesskab. Det er primært de unge mellem 20 og 24 år, der er optaget af, at deres frivillige engagement også gerne må styrke deres CV.

Få mere at vide om de nyeste tal og tendenser om frivillighed på www.frivillighed.dk