Opret tilbud på Socialkompas

2689

Find fællesskaber, hjælp, social- og sundhedstilbud

Socialkompas er en nem digital platform for alle. Platformen giver ét samlet og opdateret overblik over åbne frivillige og kommunale tilbud indenfor social- og sundhedsområdet i Aalborg Kommune.

Synliggør jeres tilbud
Ved at synliggøre jeres aktiviteter på Socialkompas kan I øge tilgangen til jeres tilbud, samtidig med at I gør det nemmere for borgere, pårørende og frontmedarbejdere at søge hjælp eller fællesskab i en svær livssituation. Nedenfor kan du se vores guide til, hvordan du opretter tilbud.

Opret en bruger

Gå til www.aalborg.socialkompas.dk og klik på ’+ Opret tilbud’ øverst i højre hjørne. Når du er logget ind på din profil, opretter du et tilbud ved at klikke på ’+ Opret tilbud’ øverst i højre hjørne og udfylder informationer om tilbuddet.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på +45 98 11 13 44 og frivillighuset@frivillighuset.dk.

GUIDE: Den gode tilbudsbeskrivelse

Klik her for se vores guide til, hvordan du laver en god beskrivelse af jeres tilbud. Den kan du benytte, hvis I ønsker tips og tricks til at oprette.

Kriterier for tilbud på Socialkompas

  • Formål indenfor social- og sundhedsområdet.
  • Frivillige sociale eller uvisiterede kommunale tilbud
  • Til gavn for mennesker i deres aktuelle livssituation
  • Gratis*
  • Faste tilbud, tidsbegrænsede eller længere forløb, fx mødesteder, rådgivning, selvhjælpsgrupper eller ferielejre
  • ikke være enkeltstående events, fx julebanko, foredrag eller fest
  • Må ikke være forkyndende tilbud såsom bøn, gudstjeneste eller salmesang.

*Har tilbuddet for eksempel krav om medlemskab i foreningen, må kontingentet max koste 300 kroner årligt, og det skal være muligt at prøve tilbuddet 2-3 gange uden indmelding.

Genaktivering af tilbud

Tilbud på Socialkompas skal genaktiveres hver 3. måned for at sikre, at siden er opdateret, samt at tilbuddene fortsat findes og tager imod deltagere. Når det er ved at være tid, får tilbudsopretteren en påmindelse på mail. Læs her, hvordan du genaktiverer.

Socialkompas bygger bro mellem borger, civilsamfund og kommunen

Portalen skal være med til at sikre bedre tilgængelighed og større tilgang til sociale tilbud.

Socialkompas er stedet, hvor borgere og pårørende nemt kan søge hjælp til deres aktuelle livssituation og finde det helt rette tilbud, uanset om det er frivilligt eller kommunalt.

Frivillige sociale foreninger kan synliggøre indsatser, henvise brugere til andre tilbud og få indblik i mulige samarbejdspartnere og andre sociale tilbud.

Kommunale frontmedarbejdere og fagprofessionelle kan danne overblik over tilgængelige tilbud og henvise hertil.

Læs mere om Socialkompas her.

En lokal vejviser i Aalborg

Portalen er udviklet af vores landsorganisation Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark og udbredes på landsplan i 2023-2024.

Som en af de første kommuner, har vi allerede fået en lokal side, der vil kunne tilgås på www.aalborg.socialkompas.dk. Siden administreres af De Frivilliges Hus i samarbejde med Aalborg Kommune. Den lokale side lanceres officielt onsdag d. 15. marts.

Vær opmærksom på at siden stadig er under udvikling, og derfor vil man løbende kunne opleve små justeringer og funktioner, som endnu ikke er tilgængelige.