Ansgar Kirke, sorg- og omsorgsgruppe for voksne

574
Det er smertefuldt at miste en, man holder af
– en ægtefælle, et barn, en forælder ……Når alle de praktiske gøremål i forbindelse med dødsfaldet er gjort, skal en ny hverdag indfinde sig. Det kan være tomt og vanskeligt at finde sig selv i en ændret tilværelse. Man kan føle sig meget alene og samtidig have brug for at tale om det menneske, man ikke har mere. Man kan måske også føle, at man er en belastning for sine omgivelser.
Det tager tid at finde tilbage i tilværelsen, når man har mistet. Men der er andre, der har det ligesom én selv. Det kan gøre godt at finde ud af, at man ikke er alene, at man kan få forståelse og støtte i en svær tid.
Det kan være en hjælp at være med i en sorggruppe, hvor det er tilladt at være ked af det og tale om det menneske man har mistet.Gruppen er hjælp til selvhjælp og godt for ikke at blive alene og isoleret med smerten. I gruppen skal der være tryghed og forståelse for sorgens følelser og alt det, der skal gennemleves. Sorgen skal finde et sikkert sted, så livsmodet igen kan finde vej.
Om at gå i sorggruppe
skriver Jens Thomas Nielsen: ” Jeg mistede min hustru Ruth d. 1. juli 2014, og jeg tænkte at sorgen måtte jeg da selv kunne klare at komme over. Men en dag mødte jeg præsten, som spurgte til mig, om hvordan det gik. Han kunne se at det ville være godt for mig at gå i sorggruppe, og fortalte at der fandtes en gruppe ved Ansgars Kirken. Jeg kom med, og var her sammen med andre, som havde mistet en nært stående. Her var det tilladt at være ked af det og græde. Her mødte jeg forståelse, og her blev der spurgt til hvordan Jens havde det. Vi mødtes hver 14. dag og jeg oplevede det godt at komme hver gang. Der var altid noget at snakke om, og der var altid noget der blev lettet. Jeg stoppede i foråret 2016 og har været meget glad for den hjælp jeg her fik. Når man mister én som man elsker, så er man ikke helt den samme bagefter.”
Information:
Sted: Ansgars Kirkens krybt.
Tid: Man mødes hver anden mandag eftermiddage og forløbet er over 8 gange.
Tilmelding: Inden du begynder i gruppen, tilbyder vi en samtale. Her vil du få information om hvordan en gruppe fungerer, og hvad gruppen kan være godt for og hvad den ikke kan løse.
Hvor mange? Gruppen størrelse er mellem 4 – 8 personer.
Det er nødvendigt at prioritere møderne i sorggruppen højt, da deltagerne bliver betydningsfulde for hinanden.
Alle i sorggruppen har tavshedspligt.
Gruppen ledes af:
Erna Nielsen, psykoterapeut, sjælesørger og sognediakon og
Inge Lassen, lærer og sjælesørger.
Kontakt for yderligere oplysninger til Erna tlf. 22 18 20 00.
Pris: Tilbuddet er gratis, og kaffen koster 15 kr.