Projektvugge

Til dig der vil starte noget nyt!

De Frivilliges Hus tilbyder gratis opstartshjælp til dig og din idé inden for det frivillige sociale område. Går du med en idé til et socialt projekt, kan De Frivilliges Hus hjælpe dig med at gøre din idé til virkelighed. Alle kan få hjælp til at udvikle en idé. De Frivilliges Hus stiller viden, erfaring, faciliteter samt råd og vejledning til rådighed i opstartsfasen.

En særdeles vigtig og kærkommen opgave i De Frivilliges Hus er således at hjælpe projektmagere (i ordets positive forstand) med at få en lille projektspire til at vokse til en skøn blomst til gavn for byens borgere. Der kan være lang vej fra vision til virkeliggørelse. I De Frivilliges Hus vil projektmagerens tanker, idéer og overvejelser blive mødt med velvilje og kvalificeret respons.

I den kreative og spændende proces det er, at starte noget nyt, vil man få brug for al sin tro (på sig selv og sin idé), al sin tålmodighed og stædighed og uanede mængder af positiv energi. Har man alt det, er man rigtig godt på vej. Alligevel vil der være perioder, hvor man enten oplever at alt går i stå, eller at man ikke ved, hvor man skal begynde i alt det man gerne vil. Her kan De Frivilliges Hus være en god sparringspartner og kan desuden tilbyde masser af viden og erfaring, samt være med til at løse nogle helt konkrete problemer i opstartsfasen.

Der er nogle grundlæggende principper for den hjælp De Frivilliges Hus tilbyder. De Frivilliges Hus bedømmer ikke en idé. Tror projektmageren på sin idé, hjælper vi. De Frivilliges Hus overtager ikke en idé/et projekt. Det er projektmagerens egen fra start til slut. De Frivilliges hus slipper som hovedregel projektmageren lige så snart projektet er en realitet.

Gratis opstartshjælp

De Frivilliges Hus tilbyder gratis opstartshjælp til dig og din idé indenfor det frivillige sociale område:

  • Konstruktiv og kvalificeret sparring på en idé
  • Hjælp til at lave en projektbeskrivelse
  • Hjælp til at lave en arbejdsplan
  • Hjælp til at finde lokale
  • Hjælp til at lave PR-materiale (foldere, visitkort, avisannonce m.m.)
  • Hjælp til at arrangere en relevant temadag, et foredrag eller lignende
  • Kontorhjælp: telefon, frimærker, kopiering
  • Hjælp til ansøgning om økonomisk støtte til initiativet
  • Hjælp til at organisere sig, herunder hjælp til at udforme vedtægter
  • Viden om, hvordan man skaffer frivillige til sit projekt

10 gode råd

Det er umuligt at give en sikker opskrift på, hvordan man starter noget nyt. Hvert projekt har helt sit eget liv og forløb. De Frivilliges Hus har dog været involveret i så mange lokale projekter gennem årene, at vi godt tør give 10 råd med på vejen.

  1. Forbered dig godt.
  2. Lav en projektbeskrivelse og en arbejdsplan.
  3. Kontakter, relationer og research. Grav dig ned i dit emne (gerne sammen med andre) og bliv klogere.
  4. Undersøg nøje om der findes tilsvarende tilbud du kan samarbejde med, eller som evt. overflødiggør dit projekt.
  5. Brug frivillighuset som sparringspartner og fødselshjælper
  6. Timing. Vælg det rigtige tidspunkt, at starte projektet på, og vær tålmodig
  7. Husk at nyde processen! Søg de nødvendige økonomiske midler
  8. Bliv synlig. Tænk PR
  9. Bliv ved!
  10. Fremtidsikring. Få så hurtig som muligt flere med, så hele den gode idés virkeliggørelse ikke afhænger af én persons engagement og resourcer.

Kontakt De Frivilliges Hus.