Gør en forskel for unge mænds mentale trivsel

388

DareGender opbygger nye fællesskaber for unge mænd – både fysisk og digitalt.

Mange drenge og unge mænd oplever mistrivsel, ensomhed og mangel på omsorg. Ikke alle har nogen at snakke med, når dagen er omme. Måske er det heller ikke alt, man tør sige højt i de cirkler, man omgås. Derfor arbejder DareGender løbende med fællesskaber, hvor man kan møde andre, der gerne vil lytte.

I et nyt tre-årigt projekt forsøger vi at stifte nye fællesskaber over hele landet. I København, Aarhus og Aalborg vil der blive startet nye fællesskaber op, hvor unge mænd kan mødes med ligesindede. Grupperne er for mænd i alderen 18-30, der savner et sted at lufte tankerne. Formatet er eksperimenterende, men hver gruppe samles om en samtale, som ledes af en facilitator.

Sideløbende med disse fysiske fællesskaber har vi bygget et online fællesskab, man kan blive en del af, uanset hvor i landet man befinder sig. Dette digitale fællesskab finder man på Discord, og her kan man også lukke op for ventilen, dele sin dag og tale om sine oplevelser. Man kan også diskutere bestemte emner såsom relationer (kæreste, familie eller venner), fitness, mental sundhed og gode værktøjer til hverdagen.

Vil du være med?

Interesseret i at facilitere samtalerum i København, Aarhus eller Aalborg? Eller i at bygge og moderere et digitalt rum for fællesskab, uanset hvor i landet du befinder dig? Så skriv til projektleder Linda Fønss på: linda.fonss@daregender.dk