Sommerkunst i De Frivilliges Hus

1675

I De Frivilliges Hus kan man opleve skiftende udstillinger fra lokale kunstnere. I juni, juli, august og september måned er det Aalborg kunstneren Gerda Jakobsen, der udstiller malerier i frivillighuset.

Der er fernisering tirsdag d. 23. juni 2020 kl.14.00-15.00, hvor kunstneren selv vil være tilstede. Gratis entré. Alle er velkommen til ferniseringen og kunstudstillingen.

“Jeg bliver inspireret af livet omkring mig og vælger altid motiver, der gør mig glad, når jeg maler. Elskelige mennesker, smukke og dejlige oplevelser i selskab med skønne mennesker, dans og smukke landskaber”.

“Jeg maler de fleste billeder med akryl på lærred, men har også arbejdet med olie, akvarel og tegning. Oftest finder jeg et af mine fotos på iPad og maler direkte efter dette. Det har den fordel, at jeg kan forstørre motivet for at finde en detalje som lys og skygge. Når jeg maler portrætter, modellerer jeg direkte på lærredet”.

“Der er en stor personlig gevinst ved at male. Det er selve processen, hvor fordybelsen i opgaven og selvforglemmelsen giver en særlig tilstand. Det er umuligt at tænke på andet end, hvordan skabes den nuance, skygge, form”.

Maleri-udstillingen i De Frivilliges Hus er en retrospektiv udstilling, der viser et bredt udsnit af Gerdas billeder fra 1982 til nu. Gerda har malet periodevis siden 1982, og har igennem årene modtaget undervisning hos Knud Lauersen i Herning, hos Tine Munk, Ole Flyv og Peer Strande på Aalborg Kunstskole, hos Henrik Hoffmann Jensen ved FOF Aalborg og på sommerkursus i Frankrig.

Vi i De Frivilliges Hus og mange af Aalborgs frivillige sociale foreninger kender i øvrigt Gerda særdeles godt qua hendes tidligere arbejde ved kommunen.

Kontakt Gerda Jakobsen på tlf. 20652051 eller mail: gerda.himmelhoej@gmail.com