Fællesskaber er flyttet på Facebook

273

Danmarks digitale medborgerhuse – frivilligheden blomstrer i de digitale fællesskaber

Danskerne vil gerne hjælpe deres medborgere og gør det i stor stil, viser en ny rapport om det “digitale civilsamfund”.

Når vi taler om civilsamfundet, ser vi ofte idrætsforeninger, besøgsvenner eller de store hjælpe- og nødhjælpsorganisationer for os. Organisationer, hvor vi mødes fysisk omkring en aktivitet eller interesse. Men det billede på civilsamfundet har længe været forældet.

For ved siden af de mange rum, hvor vi træffer hinanden fysisk, findes der også en række digitale rum og fællesskaber på eksempelvis Facebook, hvor naboskab, næstekærligheden og lysten til at hjælpe hinanden udfolder sig. I de digitale medborgerhuse samles vi om alt fra bekæmpelse af madspild over passionen for en hobby til at hjælpe økonomisk trængte og udsatte børnefamilier.

I de digitale medborgerhuse forsamles vi om livets mindste og største problemstillinger, dog altid om noget vi har tilfælles. Vores by, vores hobby, vores børn, vores kæledyr, vores værdier, vores sygdom, hus og have eller vores utilfredshed.

Analysekooperativet Analyse & Tal har sammen med TrygFonden lavet en kortlægning. Den omfatter mere end 5000 borgerdrevne digitale medborgerhuse på Facebook, der tilsammen har mere end 20 millioner medlemsskaber.

Læs hele rapporten – Kortlægning af fællesskaber: De digitale medborgerhuse her